Du er her: Forside / Velteplass
Tema: Velteplass

Enda smartere lassbærerkjøring

Nå er spillelisten her med 8 korte filmer med smarte råd og tips. Noe for deg som vil kjøre mer effektivt, men også for deg som planlegger driftene. Norsk tekst og norske kommentarer.

Les mer

Veivedlikehold - ny veileder

Skogkurs gir i sin nye veileder nyttige råd og tips om godt veivedlikehold. Om veien er gammel eller ny; - et jevnt vedlikehold er billigere enn "skippertakmetoden"!

Les mer

Risiko på velteplass - sikkerhet ved tømmerlunne

En tømmerlunne kan sammenlignes med et anleggsområde hvor det medfører fare å oppholde seg. Dessverre skjer det fra tid til annen ulykker f.eks. med barn som leker og klatrer på tømmeret eller turgåere som raster på lunna, eller ferdes i umiddelbar nærhet. Merking og rett oppbygging av virket er viktig.

Les mer

Plassering av skogsvirke ved offentlig veg

Lagring av tømmer ved offentlig veg medfører utfordringer for trafikksikkerheten. Det er viktig å sørge for et trygt og effektivt arbeidsmiljø, samtat det ikke oppstår farlige situasjoner for trafikanter som ferdes på vegen. Størst risiko oppstår i sammenheng med lastearbeid når tømmerbiler står i vegbanen.

Les mer

Lasting av virke ved offentlig veg

Når velteplassen ligger ved riksveg gjelder egne bestemmelser om plassering av skogsvirke. Denne filmen gir en liten innføring.

Velteplass

Effektiv utkjøring starter i en godt planlagt velteplass. Det handler om hvor stor den bør være, hvordan bør sortimentene organiseres på velteplassen og hva er praktisk mulig?

Planlegging, basveg og velteplass

Før drifta settes i gang er det viktig med god planlegging av velteplass og basveg. Hvor i terrenget er det mulig å kjøre i forhold til bæreevne og framkommelighet? Se filmen.

Del denne siden: