Tid for budsjettering! Her får du noen tips.

Nytt år betyr nye muligheter for å holde kontroll på økonomien. Et godt budsjett gir deg oversikt over inntekter og utgifter, og kan si noe om rom og tid for investering. Det finnes ulike verktøy for budsjettering, og her får du kjennskap til to av dem.

Vi har laget et enkelt budsjetteringsverktøy for budsjettering av maskinkostnadene for en hogstmaskin. Du kan endre forutsetningene i excel-arket for å tilpasse beregningene til din bedrift. Last det ned fra linken til høyre. Her finner du også et faktaark om budsjettering (pdf).  

Dersom du ønsker å holde et øye med produksjonskostnadene i selskapet ditt og finne ut hvilke faktorer som påvirker lønnsomheten kan REFLEX være et godt verktøy. Du kan laste ned dette analyseverktøyet (regnearket) hos Skogforsk i Sverige helt gratis.! REFLEX er en excel-fil som du kan lagre på din egen PC. I dette regnearket kan du putte inn egne grunnlagsdata og forutsetninger om maskiner, kostnader og inntekter. Totalt kan du justere 30 ulike verdier. Regnearket er laget for svensk skogbruk, men har stor overføringsverdi til Norge.

Lykke til med god økonomistyring i 2016!

 

 

Del denne artikkelen: